vrijdag 21 maart 2008

Reisdetails

Ik vertrek 30 maart vanuit Schiphol met een vlucht van US Airways. Ik heb het ticket vorig jaar al geboekt voor 458 euro (inclusief). Opzich een prijs waar je jezelf niet snel een buil aan valt. Ik heb helaas wel erg veel negatieve feedback over US Airways gelezen.

Het plan was om op 29 april terug te vliegen. Dit gaat echter niet door omdat ik mijn reis heb verlengd. 30 April komen mijn ouders en broer namelijk naar Las Vegas.

Ik had een "maandticket" aangeschaft bij d-reizen, er mocht maar maximaal een maand zitten tussen aankomst en vertrek. Het was dus onmogelijk om dit ticket aan te passen. Daarom heb ik via Expedia (.com dus, geen .nl) voor 430 dollar een terugvlucht op 11 mei geregeld met Aer Lingus, een Ierse vliegmaatschappij. Ik ben blij dat ik zo'n goedkope vlucht heb kunnen vinden.

Mijn hotelkeuze zal voor enige mensen saai overkomen. Ik zit namelijk vrijwel constant in hetzelfde hotel, The Orleans. Dit hotel ligt niet op de Strip, de lange straat vol met casino's en hotels waar alle actie is. Het belangrijkste criterium voor mijn keuze was de prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb simpelweg het geld niet om een maand op de Strip te wonen. Verder vond ik op internet een aanbieding voor The Orleans die ik zag als een offer I couldn't refuse. 38 Dollar per nacht doordeweeks (dit is inclusief belasting en een fee voor gebruik van faciliteiten, en het tarief geld van zondag tot vrijdag) was een van de beste aanbiedingen die ik tegenkwam. Het hotel ligt ook niet superver van de strip, je bent er zo met de gratis pendelbus. En anders is er altijd nog de reguliere bus die 1,25 dollar per rit of 2,5 dollar per 24 uur kost.

In het weekend ben ik van plan in een hostel te verblijven. Dit hostel zit in downtown, een paar blocks verwijdert van Fremont Street. Ik slaap aldaar in een stapelbed, met 8 man op 1 kamer. Ik ben benieuwd of me dit gaat bevallen, de omgeving staat namelijk niet bekend om zijn veiligheid. Dit kwam ook naar voren in erg veel negatieve feedback online. Toch ga ik dit hostel een kans geven, puur omdat het per nacht 22 dollar is. In het weekend schieten de hotelprijzen enorm omhoog namelijk.
Naast de geringe kosten lijkt een hostel me ook een mooie plek om wat mensen te ontmoeten. Ze accepteren alleen studenten en toeristen. Ik ben erg benieuwd hoe ik het ga vinden. As ik het eerste weekend erachter kom dat het niks is zoek ik gewoon een alternatief voor de overige weekenden.

Na een maand in m'n eentje in Vegas gezeten te hebben komt m'n familie. We blijven dan eerst nog een paar dagen in Vegas, en gaan daarna met een huurauto de omgeving verkennen. De details hiervan staan nog niet vast.
We eindigen in ieder geval in San Francisco, waar ik 11 mei weer terugvlieg naar Amsterdam.

Geen opmerkingen: