vrijdag 21 maart 2008

Poker

Ik poker nu al enkele jaren. Ik zag op het FOK!Forum een topic over het spel, en het wekte direct interesse op. Ik begon me in te lezen en ving aan met gratis spel op het internet. Op een gegeven moment heb ik 15 euro gestort en ben begonnen op de laagst mogelijke limiet met blinden van 1 en 2 dollarcent. Hier en op de 5-10 cent limiet heb ik geleerd te pokeren.

Van het begin af aan ben ik eigenlijk een winnende speler geweest. 50 Dollar werd 100 dollar, 100 werd 200, 200 werd 500 en zo verder. Poker is een van de weinige hobbies die me juist geld oplevert.

Ik ben eigenlijk pas net weer 2 maanden bezig met poker nu, sinds ik terug ben gekomen uit Japan. Ik moest weer bij de 0 beginnen, maar heb het inmiddels uitgebouwd naar 700 dollar. Ik won 1,35 euro op T6Poker, en bouwde dit vrij snel uit naar 100, en toen naar 200. Ik heb hier uiteraard veel geluk gehad, want met 1,35 euro beginnen op 6NL (3-6 cent blinden) is doorgaans niet de beste garantie op succes.

De hiergenoemde limieten zijn relatief gezien erg laag. Ik ben online nooit verder gekomen dan 50NL. In Holland Casino heb ik wel eens een gokje gewaagd op 200NL, en in Japan heb ik een 30.000 yen game gespeeld (pakweg 200 euro). In Amerika ga ik ook 200NL spelen, aangezien dit de laagste cashgame is die aangeboden word. Ik heb hier 2000 dollar voor gereserveerd. Ik realiseer me dat dit eigenlijk te weinig is, maar het is nu eenmaal niet anders. Het is geld dat ik kan en mag verliezen, dus dit zal waarschijnlijk niet veel impact op mijn spel hebben. Naast cashgames ben ik van plan tournooien te spelen voor een buyin onder de 100 dollar. M'n voorkeur gaat uit naar 50$, en het lijkt me gewoon leuk cashgamen een beetje af te wisselen met een tournooitje.

Ik hoop dat ik wat mooie resultaten kan boeken en niet teveel "pech" heb. Ik zal proberen de resultaten hier te posten en wat interessante handen te onthouden.

1 opmerking:

Unknown zei

Hee Jelle!
Mooi plan, man :) Las Vegas lijkt me ontzettend gaaf!
Ik zal je blog bijhouden, kijken of t je daar ook zo goed lukt met pokeren :P
Succes,
Maarten